Vitajte ! Pipo web vás víta ! SLOVENSKO
    www.pipo36.szm.sk
       
      Meniny dnes oslavuje :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     
     
     
Pozretí stránky :  
     
 
       
   
 

Mix - 03 / Recepty

  Mix  
       
 
MIX

Vítam vás na mojom MIX-e !

 
Čo sa nehodilo na ostatné stránky to som umiestnil tu. Mix je mix :o)
 
   
     
       
   
         
 

Silikónová forma - recepty 1

     
     
         
 
Piškótový koláčik I recept do mikrovlnej rúry
Suroviny : 3 vajcia, 150g cukru, 150g polohrubej múky, 50ml oleja, 50ml vody, 1 prášku do pečiva, kakao
Postup : V Maxi mixe vyšľaháme vajcia. Vyšľahané ich zmiešame s cukrom,  olejom,  vodou a múkou s práškom do pečiva. Do silikónovej kráľovskej formy vlejeme polovicu cesta, do druhej polovice primiešame kakao a podľa potreby dolejeme vodu. Kakaové cesto pomaly prilejeme do bieleho cesta. Pečieme pri 750 W 4 – 5 min. Upečený múčnik môžeme ozdobiť kúzelničkou, alebo naplniť krémom či ovocím.

Piškótový koláčik II
recept do mikrovlnej rúry
Suroviny : 12 lyžíc polohrubej múky, 6 lyžíc práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica kakaa, 1dcl mlieka, 1dcl oleja, 2 vyšľahané vajíčka
Postup : V Maxi mixe vyšľaháme, mlieko, olej  a vajíčka. Nasucho zmiešame ostatné suroviny. Všetko dokopy vymiešame a vylejeme do formy. Pečieme cca 5 minút pri 700W výkone.

Jednoduchý koláč recept do mikrovlnej rúry
Suroviny : 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár bublinkovej vody, 3 pohára kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 dl oleja, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, hrsť pomletých orechov
Postup : Zmiešame, vylejeme do formy a pečieme.

Jablkovo-orieškový koláč s čokoládou - recept do el. rúry
Suroviny : 150g mäkkého masla, 125g cukru, 3 vajcia, 125g múky, 1 droždie, 125ml mlieka, 2 jablká, 50g lieskových orechov, 50g čokolády na varenie
Postup : Predhrejeme rúru na 210 oC. Zmäknuté maslo vyšľaháme  s cukrom v Mernom mixe dohladka. Pridáme rozšľahané vajcia, múku a droždie. Všetko dobre premiešame. Nakoniec prilejeme mlieko. Jablká olúpeme, očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle, posekáme orechy, nastrúhame čokoládu. Všetky suroviny zmiešame na cesto a nalejeme do Kráľovskej silikónovej formy. Pečieme približne 40 minút na 210 oC . Po upečení necháme koláč chvíľu stáť, ešte vlažný ho potom vyklopíme. Podávame studený.

PIZZA  základný recept
Suroviny : 500g hladkej múky, 25g droždia, olivový olej, soľ, cukor
Postup : Vo vlažnej vode pripravíme kvások z cukru a droždia. Z múky, oleja, kvásku a vody vypracujeme cesto a necháme vykysnúť v Rýchlokyske. Cesto rozdelíme na tri časti a zkaždej vyvaľkáme tenký kruh. Vložíme do silikónovej formy, necháme chvíľu postáť a ukladáme suroviny podľa vlastnej chuti.

PIZZA MARGERITA
Suroviny : 400g rajčín, 300g syra Mozarrella, 80g parmezánu (vcelku), 6 lyžíc olivového oleja, čerstvá bazalka
Postup :  Rajčiny vložíme do vriacej vody, aby sme mohli odstrániť šupku. Olúpané rozkrojíme na polovicu a odstránime z nich semienka a šťavu. Dužinu nakrájame na malé kúsky. Rajčiakovú dužinu rovnomerne nanesieme na cestový základ, osolíme a pokvapkáme olejom. Vložíme do predhriatej rúry a 15 minút pečieme. Potom na pizzu poukladáme plátky Mozarrelly, pečieme 5 minút, kým sa syr nerozpustí. Na záver už na upečenú pizzu poukladáme tenulinké plátky Parmezánu alístky bazalky.

PIZZA S CUKINAMI A PIKANTNOU KLOBÁSOU
Suroviny : 400g klobásy, 250g cibule, 300g cukín, 100g tvrdého syra, 6 lyžíc olivového oleja, soľ, č. korenie
Postup : Pokrájanú klobásu  mierne popražíme na oleji. Na druhej panvici popražíme cibuľu, pridáme  cukinu nakrájanú na tenké plátky, soľ a čierne korenie a za stáleho miešania ich 10 minút restujeme. Na pripravené cesto rovnomerne poukladáme klobásu a cukinovú zmes. Pečieme v rúre na 220 oC 20 minút. Potom posypeme strúhaným syrom a pečieme kým sa syr nerozpustí – cca 5 minút.

JOGURTOVÁ PIZZA - recept do mikrovlnej rúry
Suroviny : 1 pohára NV bieleho jogurtu, 1 vajce, 1 pohára NV hladkej múky, štipka soli
Postup :  Všetko spolu zmiešame. Cesto vylejeme na koláčovú silikónovú formu (dôležité je, aby cesto v strede nebolo hrubšie ako po okrajoch). Na cesto potrieme tenkú vrstvu kečupu alebo paprikovej pomazánky, poukladáme huby, salámu, syr, paradajky, papriku a ďalšie suroviny podľa chuti.. Pečieme vmikrovlnej rúre pri 700W 10 minút.

PLNKA SKURACOU PEČEŇOUrecept do mikrovlnej rúry
Suroviny : kuracia pečeň, rohlíky 4-5ks, cibuľa, maslo, 2 vajíčka, petržlenová vňať, vegeta, soľ, korenie
Postup : Rožky nakrájame na drobné kúsky. V Maxi mixe rozmixujeme trochu mlieka, vajíčka, vegetu, soľ, korenie, prelejeme rožky a necháme asi hodinu vlhnúť. Cibuľu speníme na masle, pridáme drobné kúsky pečene a chvíľu dusíme. Ešte horúce primiešame s namoknutými rožkami. Plnku natlačíme do Kráľovskej silikónovej formy a pečieme v mikrovlnej rúre 6-8 minút pri 750W.

Paštéta z hydinových pečienok s hubamirecept do el. rúry
Suroviny : 20g masla, 250g hydinových pečienok, 2 šalotky, 400g hríbov, 300g šampiňónov,  petržlenová vňať (asi 3ks), vetvička tymiánu, plátok bieleho chleba, 50ml mlieka, 2 vajcia, 150 ml smotany, 1 lyžička koňaku, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
Postup : Z plátku chleba odrežeme kôrku a striedku namočíme do mlieka. Huby umyjeme, pokrájame na jemné plátky a podusíme na masle. Dusíme, pokiaľ sa nevyparí všetka šťava. Hydinové pečienky spolu s nasekanou šalotkou prudko na panvici opečieme do hneda. Potom panvicu zložíme z platničky a opečené pečienky zalejeme koňakom. Chlieb namočený v mlieku, vajíčka, smotanu a pečienky dobre rozmixujeme. Zmes vložíme do Rýchlokysky a pridáme podusené huby, nasekanú petržlenovú vňať a koreniny. Dobre premiešame. Kráľovskú silikónovú formu naplníme zmesou a pečieme asi 45 minút pri 180oC. Po upečení necháme asi 20 minút uležať. Vyklopíme z formy, nakrájame a podávame s celozrným chlebom.

DOMÁCI CHLIEBrecept do el. rúry
Suroviny : 1kg hladkej múky, 5-6 dcl teplej vody, 1 droždie, 2 lyžičky octu, 3-4 lyžičky soli, rasca (sézam, slnečnicové semená...), môžeme použiť 1 surový postrúhaný zemiak
Postup : V hitparáde si pripravíme z droždia, cukru a trochu vody kvások. Do Rýchlokysky preosejeme múku, pridáme soľ,  rascu, kvások, zvyšok vody a ocot. Všetky suroviny premiešame a necháme vykysnúť. Po prvom vykysnutí cesto premiešame a necháme znova vykysnúť. Tento postup zopakujeme ešte tri krát. Vykysnuté cesto vylejeme do koláčovej silikónovej formy a vložíme do vyhriatej rúry na 200 oC. Po 15 minútach pečenia chlieb potrieme studenou vodou. Teplotu znížime na 180 oC apečieme ešte 45 minút. V polovici pečenia chlieb ešte raz potrieme studenou vodou. Po dopečení chlieb potrieme opäť vodou a necháme chladnúť aspoň dve hodiny.

Tuniakový chliebrecept do chladničky
Suroviny : 2 konzervy tuniaka v slanom náleve (cca 320g mäsa), 3 natvrdo uvarené vajcia, 3 stredne veľké zemiaky, 150g zmäknutého masla, soľ a čierne korenie podľa chuti, varené vajce a krevety na ozdobu
Postup : Zemiaky umyjeme, napicháme vidličkou, aby nepopraskali a uvaríme v Micro pluse, do ktorého pridáme cca 50ml vody. Potom ich necháme 5 minút odpočinúť. Varené zemiaky olúpeme a vložíme
do Rýchlokysky. Pridáme odkvapkaného tuniaka a olúpané vajíčka. Všetko roztlačíme, pridáme zmäknuté maslo, soľ a čierne korenie a dobre premiešame. Kráľovskú silikónovú formu zľahka vymažeme tukom a postavíme na pevný podnos. Tuniakovú hmotu vložíme do formy a rovnomerne rozotrieme. Dáme chladiť asi na 4 hodiny. Po vychladnutí vyklopíme a ozdobíme krevetami a vareným vajcom.

Mandľový sorbetrecept do mrazničky
Suroviny : Prísady na 2 formy kvarteto - 170ml mlieka, 2 kvapky mandľovej esencie, 2 žĺtky, 50ml kryštálového cukru, 70ml studenej smotany na šľahanie, mandľové lupienky na dekoráciu
Postup : Mlieko ohrejeme v Micro pluse (2,5 minúty pri 750W) a pridáme mandľovú príchuť. Zakryjeme a necháme 10 minút odpočívať. Žĺtky našľaháme s cukrom, vmiešame do teplého mlieka a varíme v mikrovlnej rúre 1,5 minúty pri 500W. Medzitým našľaháme studenú smotanu a mandľovú omáčku do nej opatrne vmiešame. Dve silikónové formy Kvarteto vypláchneme vodou. Naplníme ich zmesou a necháme 4 hodiny zmraziť. Krátko pred podávaním vyklopíme zmrazené dezerty a posypeme ich mandľovými lupienkami.

SLNEČNICArecept do rúry
Suroviny : 150g polohrubej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, 100g cukru, 1 lyžičky škorice, 1 vajce, 100g vychladnutého rozpusteného masla, 6 lyžíc mlieka, 30g maku, na obloženie 1 malá konzerva polených broskýň , na polevu 100g cukru, 2 lyžice medu, 3 lyžice sladkej smotany, 50g masla, 50g slnečnicových semiačok
Postup :  Všetky suroviny na cesto dôkladne premiešame, dáme do formy a zahladíme. Odkvapkané broskyne pokrájame na dieliky a poukladáme na okraj koláča. Do stredu vlejeme polevu, ktorú pripravme nasledovne :
do hrnca dáme suroviny na polevu a zohrievame dovtedy, kým sa cukor nerozpustí a necháme chvíľu vrieť. Koláč dáme do vyhriatej rúry apečieme 35 minút na 200 oC.

MAKARÓNOVÝ NÁKYP S BROKOLICOU
Suroviny : 250g makarónov, soľ, 1 kg brokolice, 250ml smotany, 3 vajcia, zväzok bazalky, 100g strúhaného syra, korenie, č. paprika, 1 žĺtok, 1 lyžica citrónovej šťavy, 100ml oleja, 150g kyslej smotany, 2 lyžice pretlaku, 1 paradajka
Postup : Uvaríme makaróny (v Profi mise). Brokolicu rozdelíme na ružičky a povaríme v Profi mise cca
2 minúty. 1/3 brokolice rozmixujeme so smotanou, vmiešame vajce. Bazalku najemno nasekáme a spolu
so syrom pridáme do brokolicového krému. Osolíme a okoreníme korením a paprikou. Do Kráľovskej silikónovej formy striedavo vrstvíme makaróny a brokolicu a zalievame krémom. Pečieme cca 40minút. Žĺtok šľaháme s citrónovou šťavou a po kvapkách prilievame olej. Vmiešame smotanu a pretlak, osolíme a okoreníme. Paradajku zbavíme jadierok, nakrájame nadrobno a omáčku s ňou posypeme. Nákyp krájame na plátky.

Piškóta s jablkami

Suroviny : 2-3 jablká, 4 lyžice roztopeného masla, 2 lyžice hrozienok, 1 lyžičky škoricového cukru, 1 lyžica vanilkového cukru, + suroviny na piškótu
Postup : Na dno Koláčovej silikónovej formy dáme zmes pripravenú z masla, hrozienok, škoricového cukru a vanilkového cukru. Na túto zmes uložíme tenké plátky jablka. Na jablká vylejeme hustejšie piškótové cesto a pečieme niekoľko minút pri výkone 750-800W, kým sa nám cesto neodlepí od nádoby. Koláč je možné piecť aj v nádobách Micro plus alebo Ultra plus. Ak pečieme v silikónovej forme môžeme použiť aj klasickú rúru.




 
         
   
         
    www.pipo36.szm.sk  
         
Predchadzajúca Hore     Pipo web © 2006     Štart stránky - december 2006 Hore Ďalšia